Koronavirus provázel život Prostějovanů téměř celý loňský rok. A nebylo ani divu, vždyť témata hrozby nákazy čínským virem zaplňovala i nejčtenější regionální periodikum již od počátku února. Postupně se všechny okolnosti týkající se covid-19 staly tím, o čem se i na veřejnosti mluvilo jako o nejzásadnější věci. Jako kdyby nic jiného na světě neexistovalo... Jak se vůbec koronavirová situace vyvíjela na Prostějovsku? Večerník svým čtenářům přináší podrobný přehled.

* ÚNOROVÁ HROZBA

Slovo koronavirus se v Prostějově poprvé začalo skloňovat začátkem února. Strašidelné zprávy z Číny a šířící se virus v prvních zemích Evropy komentoval primátor František Jura. „V souvislosti s takzvaným koronavirem, o kterém se v posledních dnech píše v médiích, nepanikaříme, ale chceme být připraveni i na sebemenší riziko,“ řekl František Jura poté, co s tehdejším hejtmanem Ladislavem Oklešťkem navštívil prostějovskou nemocnici za účelem zjištění, jak je infekční oddělení připraveno na možný příjem pacientů s covid-19.

 

Speciální příloha ROČENKA 2020 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníiku, které vyšlo v pondělí 4. ledna 2021