Rvačkou na schodišti vstoupil do nového roku dům na sídlišti Hloučela. Jednačtyřicetiletý chlapík si tam na chodbě vyřizoval účty se šestapadesátiletou ženou, když se do sporu iniciativně vložil devětapadesátiletý ženin soused.

 

Krátce po poledni 31. prosince 2022 vyjížděli strážníci řešit nahlášenou potyčku mezi obyvateli v bytovém domě na sídlišti Hloučela. Celý incident se odehrál uvnitř domu na chodbě. „Jednačtyřicetiletý muž zde nejprve slovně napadl šestapadesátiletou ženu, poté se ji snažil napadnout i fyzicky. Celý incident zaslechl soused, který přispěchal volající ženě na pomoc,“ popsala počátek sporu Tereza Greplová, vedoucí oddělení skupiny prevence Městské policie Prostějov.

Což velice popudilo útočníka. „Ten okamžitě nechal ženu ženou a svou pěstní pozornost začal věnovat iniciativnímu sousedovi. Při vzájemné potyčce mezi nimi došlo k pádu na zem, což mělo za následek pohmoždění ramene devětapadesátiletého muže. Strážníci přivolaní původně napadenou ženou muže od sebe oddělili, když se váleli a bušili do sebe na schodišti,“ popsala Greplová.

Zraněný chlapík byl nucen pro silnou bolest vyhledat lékařské ošetření. Agresora strážníci z domu vykázali, jelikož v domě nebydlel a neměl ani jiné uživatelské právo k žádnému z bytů. „Přestupky proti občanskému soužití jednačtyřicetiletého muže projedná příslušný správní orgán,“ dodala vedoucí oddělení skupiny prevence Městské policie Prostějov.