K nehodě stačí chvíle nepozornosti. O tom se ostatně v sobotu 7. ledna přesvědčil i devětatřicetiletý řidič Fordu Transit, který v Říční ulici nejprve narazil do veřejného osvětlení, následně také do stromu a málem zaparkoval až v Hloučele. Nehodu odnesl zraněním, se kterým skončil v nemocnici.

Dopravní nehodu vyšetřovali minulý týden policisté v Prostějově. Ti zjišťovali okolnosti havárie, při níž dodávka po nárazu do lampy a do stromu skončila v keřích. Při nehodě se zranil řidič. „Se spolujezdcem jel po Říční ulici ve směru od Olomoucké ulice a u odbočky k OBI vyjel s dodávkou mimo silnici, kde postupně narazil do sloupu veřejného osvětlení, vzrostlého stromu a skončil v náletových křovinách. Spolujezdec vyvázl z nehody bez zranění,“ přidala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Dechová zkouška neprokázala, že by byl řidič pod vlivem alkoholu, s největší pravděpodobností se jednalo o jeho nepozornost. „Hmotná škoda vzniklá jak na vozidle, tak na sloupu veřejného osvětlení byla předběžně stanovena na osmdesát tisíc korun,“ prozradila Zajícová s tím, že nehoda je i nadále v šetření policie.