Fotbalisté 1.SK Prostějov mají za sebou náročný týden, kdy polykali větší tréninkové dávky a v sobotu zakončili týden dalším přátelským duelem, tentokrát proti tradičnímu soupeři z nedalekého Uničova. S ním se rozešli smírně 2:2 a mnoho radosti z herního projevu kouč po zápase neměl. Mužstvo i nadále řeší hlavně řadu absencí. Dobrou zprávou ale je, že hráči by se ale měli postupně zapojit a do mistrovských duelů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, která startuje již první březnový víkend, by mohl být kádr 1.SK téměř kompletně připraven. Velký boom přišel v průběhu týdne v záložní řadě, která do jarní části zaznamenala výraznou změnu.

Na pozici defenzivního záložníka došlo k takzvané výměně kus za kus, kdy řady Prostějově po dvou a půl letech opustil Solomon Omale, který bude na jaře bojovat v barvách Opavy. „Na Saliho přišla zajímavá nabídka od Opavy a po dvou a půl letech jsme se rozhodli, že mu dáme možnost si vyzkoušet fotbal v jiném klubu. Opava je tradičním českým mužstvem a přeji mu, aby se mu dařilo. Jedná se o půlroční hostování s opcí, takže uvidíme, zda se v létě vrátí nebo už v Opavě zůstane,“ prozradil sportovní ředitel Ladislav Dudík, který brzy vyřešil náhradu na tomto postup příchodem Gouamene Sosthene Dana z Blanska. „Byl u nás na zkoušce už v průběhu zimní Tipsport ligy, kde se jevil velmi dobře. Měli jsme ale na jeho postu Solomona a požadovaná částka z Blanska pro nás nebyla na pořadu dne. Nyní se situace změnila a musím poděkovat i jeho manažerovi, který tomuto příchodu velmi pomohl,“ poznamenal Dudík k nové posile na soupisce.

Opačným směrem pak putoval už definitivně mladíček Karel Spáčil, který bude v Blansku působit na jaře formou hostování. „Trenéři jsou s ním spokojení a u nás je nyní v záloze přetlak. Potřebujeme, aby měl pravidelné vytížení, protože potenciál jasně ukazuje. V Blansku ho čeká sedmnáct duelů a v létě uvidíme, jak na tom bude. Přípravu určitě absolvuje tady,“ prozradil sportovní ředitel.

Krátce se pak vyjádřil také k výkonům v posledních duelech. „Samozřejmě víme, že to není zcela ideální, ale je třeba dodat, že stále řešíme určité absence. Je znát, že schází i zkušený stoperská dvojice Bialek, Schaffartzik. Všichni absentující jsou ale spíše na pořadu dnů a věříme, že do jarní části bychom mohli být téměř kompletní,“ přidal závěrem Dudík.

 

30 partneri 2022 2023