Fotbalisté prostějovského eskáčka mají před sebou možná nejtěžší jaro za poslední roky. Vstup do něj se totiž týmu příliš nepovedl, z devíti možných má mužstvo jen jeden bod. Hlavně se však tým v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY propadl tam, kam určitě nechtěl. Tedy na dohled sestupu.

Současná situace skutečně není růžová. Vyrovnanost druhé nejvyšší soutěže ukazuje, jak tenká může být hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Eskáčku stačí pár bodů – a to doslova – a je na dně. Totéž ale platí o středu tabulky. Stokrát přitom mohou hráči říkat, že se na pořadí příliš nedívají. V hlavě už to zasunuté je. A nejpozději nyní začne každý sčítat body a kalkulovat, kdo by měl v ideálním případě prohrát.

Výhodou eskáčka je, že získalo před jarem ani ne tak mladíky, jako spíše zkušené hráče. Ať už je to Chvěja, Rolinek nebo Malec, všichni už něco odehráli. A mají za sebou nejen hráčské zkušenosti, ale také schopnost poradit si ve vypjatých situacích. Tedy třeba i v době, kdy se týmu tolik nedaří a reálně mu hrozí velký neúspěch.

Zda to bude stačit, to se ukáže během jara. Co se ukazuje už teď, je to, že každý zápas eskáčka se hraje o pomyslných šest bodů.