Příliš rychlou jízdou na sebe upozornil třiatřicetiletý řidič osobního vozidla v Bedihošti. Policisté ho předminulou neděli 19. března zastavili, protože je v uzavřené obci rychlostí 64 kilometrů v hodině. To by ovšem nebyl až tak velký prohřešek, kdyby...

 

Při následné dopravní kontrole totiž policisté z dopravního inspektorátu v Prostějově provedli u třiatřicetiletého muže zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. A když muži zákona provedli u chlapíka test na drogy, podlomila se jim kolena. Testr totiž ukázal, že v řidičových žilách koluje amfetamin, metamfetamin, kokain a opium!

Motorista uvedl, že před pár dny užil pervitin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, ale i přes poučení policistů, odmítl.

„Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali. Za dopravní přestupky mu hrozí ve správním řízení pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel od jednoho roku do dvou let,“ prozradil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

O verdiktu bude rozhodovat příslušný správní orgán, kterému bude z naší strany věc oznámena.