Ruiny, zbytky budov, odpad, ale i nevyužitá, zpola zarostlá místa. Tak vypadají brownfieldy vznikající po zbourání budov či celých areálů. V Prostějově se jich nachází několik a zdá se, že jeden za místním nádraží se zatím žádného využití nedočká. Přitom se podle původních plánů počítalo, že město zde postaví sportovní halu a velké parkoviště. 

Lokalitu, kde dříve byla železniční depa, sice totiž magistrát získal do svého vlastnictví, její osud ale zůstává nejistý. „Dosud o budoucnosti místa nepadlo žádné rozhodnutí,“ konstatovala Jana Gáborová, referentka vnějších vztahů Statutárního města Prostějov. Tuto informaci potvrdil první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko). „Byl zde záměr postavit tělocvičnu. Nicméně ta se nyní staví v Partyzánské ulici, proto jsme zatím od něj ustoupili,“ vyjádřil se. Pozemky postupně zarůstají, jen část někdejšího areálu vyplňuje parkoviště. „Parcely, které magistrát chtěl do vlastnictví města, v něm vesměs jsou,“ informoval dále první náměstek.

Pro tuto chvíli to vypadá, že lokalitu za místním nádražím čeká podobně neslavná budoucnost jako pozemky po jezdeckých kasárnách. Ty, ač byla budova kasáren demolována před pěti lety, jsou dosud stále nevyužité.