Tady doslova padla kosa na kámen. Projet Slovenskou ulicí vedoucí z „ruďáku“ do Českobratské ulice bývá i pro řidiče osobního auta často doslova adrenalinový zážitek. V úterý ráno se o totéž pokusil řidič kamionu. Absolutně neměl šanci.

Slovenskou ulicí se dá jezdit pouze v jednom směru. Není se co divit, silnice je tu z obou dvou stran doslova zaskládána auty patřícími povětšinou lidem, kteří tu žijí. Mezi nimi se vine poměrně úzká skulina, každý, kdo jí projíždí, cítí povědomou obavu o svá zrcátka.

V úterý 11. dubna ráno se o totéž pokusil řidič kamionu, který očividně neznal prostějovské reálie. Do uličky ho zřejmě navedla navigace. Ta už mu však neprozradila, že tudy opravdu nemá šanci projet.  Dle místních se nejednalo o nic neobvyklého. „Problém je v tom, že v ulici nějaký nezbeda volá policisty na každého, kdo jen maličko stojí na chodníku. Po plošném pokutování si už nikdo netroufne stoupnout na chodník, a proto je to tam zbytečně úzké. Kolikrát tam ani neprojedou popeláři, téměř denně se tam řeší zaseklý náklaďák,“ objasnil Večerníku situaci Tomáš Studený. 

Pokud nechtěl zdemolovat stojící auta, nezbývalo kamioňákovi nic jiného než z uličky zdlouhavě vycouvávat. Přitom musel předvést pořádnou dávku řidičského umění. Jeho počínání se sice neobešlo bez kousavých komentářů ze strany některých místních obyvatel, ti rozumnější však pro něj měli pochopení.

Někteří přitom vycházeli z vlastní zkušenosti. „Když jsem takhle v Anglii zajel o uličku dřív, tak jsem se taky dostal mezi baráky, projet by se to normálně dalo, ale bylo to k večeru a každý už byl s autem doma. I proto jsem také mohl jedině couvat. Nakonec to dopadlo tak, že přišlo pět Angličanů, dva hlídali strany, dva zastavili celou hlavní ulici a poslední ukazoval. Venku jsem byl za deset minut, a ještě mi poradili, kudy mám jet, protože jsem nebyl první, kdo měl podobný problém,“ zavzpomínal řidič Marek. K něčemu podobnému však u nás v Prostějově nedošlo...