Prostějovský tenista Jiří Lehečka i na turnaji v Monte Carlu pokračoval ve vylepšování osobních statistik. Poprvé v kariéře postoupil do osmifinále podniku Masters a v žebříčku ATP se posunul na 36. příčku. Po dvou výhrách byl nad jeho síly až osmý nasazený Američan Taylor Fritz, i jemu však česká jednička vzdorovala ve třech setech.

„Od poloviny druhé sady byl soupeř lepší, ve třetím setu se to ukázalo. Ale odehrál jsem slušný turnaj a dva zápasy proti silným soupeřům zvládl. Na začátek antukové sezóny to není špatné,“ uvedl Lehečka.

V úvodním kole byl jeho soupeřem Emil Ruusuvuori z Finska. Prostějovský hráč rychle získal první set a v tom druhém dokázal uspět, přestože prohrával 2:5 a soupeř měl šanci střetnutí prodloužit. Ve druhém zápase pak Lehečka přetlačil bulharského protivníka Grigora Dimitrova, rovněž ve dvou setech.

„Na antuce jsem se cítil docela dobře. Byl čas na přípravu na tuto část sezóny, myslím, že se povedla, a věřím, že to potvrdím i na dalších turnajích, které budou následovat v rychlém sledu,“ přeje si Jiří Lehečka.  

 

MUŽI

Monte Carlo – ATP Tour:

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Ruusuvuori (Finsko) 6:1, 7:5. 2. kolo: Lehečka – Dimitrov (Bulharsko) 7:6, 6:4. 3. kolo: Lehečka – Fritz (8-USA) 6:4, 4:6, 1:6