Utrhnout z rozkradené České pošty ještě alespoň něco málo pro sebe chtěl neznámý delikvent, který ve čtvrtek v poledne navštívil pobočku v Bedihošti. Z dávno vytunelovaného státního podniku si však odnesl jen několik tisícovek.

Neznámý pachatel vstoupil do budovy bedihošťského poštovního úřadu v pravé poledne. Na chodbě se setkal s pracovnicí, která šla zamknout vstupní dveře. „Chytil ji kolem krku a násilím odvlekl za skleněnou přepážku. Dal jí do ruky igelitovou tašku a přikázal, aby mu do ní dala veškerou finanční hotovost,“ sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová a dodala: „Pracovnice v obavě o život poslechla a udělala, co jí pachatel řekl. Před odchodem jí nařídil, aby si lehla na zem a stahovací páskou jí svázal ruce a nohy. Potom vzal klíče od budovy, uzamkl hlavní vchodové dveře a místo opustil.“

Jak Večerník zjistil, lupič poštovní úřednici neohrožoval žádnou zbraní. Po jeho odchodu se ženě podařilo vstát a telefonem přivolat pomoc.

„Na objasnění případu intenzivně pracujeme, vyhodnocujeme získané informace a po pachateli, který si odnesl řádově několik tisíc korun, pátráme. Případ prověřujeme pro trestný čin loupež s desetiletou trestní sazbou odnětí svobody,“ dodala Zajícová.   

Policie se jejím prostřednictvím obrací na veřejnost se žádostí o spolupráci. „Jakékoliv informace, které by mohly vést k dopadení pachatele tohoto násilného trestného činu, volejte prosím na linku 158,“ uvedla Zajícová a na závěr přidala popis hledaného muže: „Pachatel měl na sobě tmavou mikinu s kapucí, přes ni světlou bundu, světlemodré rifle, světlé sportovní boty a světlou kšiltovku zn. Adidas. Hovořil plynně česky, jeho vzhled odpovídal věku okolo  40 let, byl vyšší štíhlejší postavy.“