Ta naše písnička česká, Po starých zámeckých schodech a řadu dalších hitů dob minulých si mohli lidé z Držovic vyslechnout na Jarním operetním koncertu, který se konal uplynulý pátek 14. dubna v sále Obecního domu v Držovicích.

K jaru v Držovicích opereta už prostě patří. Na akci, která se zde konala již počtvrté, se jako již tradičně představili přední sólisté souboru opereta-muzikál z Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě. „Vystoupení se nám všem moc líbilo a panovala při něm neobyčejně srdečná atmosféra. Sešlo se však jen něco přes dvacet posluchačů, což je přece jen méně než v předchozích letech. Možná za to mohlo i nevlídné a deštivé počasí,“ posteskla si Věra Sedláčková z Klubu seniorů, který akci pořádal ve spolupráci s obcí Držovice. Zda se tedy opereta do Držovic vrátí i příští rok, zatím zůstává otázkou.

Koncertem to v Držovicích rozhodně neskončilo. V nadcházejících týdnech se bude v obci konat celá řada akcí. Už v sobotu 29. dubna se zde lidé sejdou při stavění máje, následující sobotu 6. května budou probíhat Májové slavnosti, které jsou součástí oslav zdejších hodů. V rámci nich se chystá i jarmark v Tiché ulici. K vidění na něm budou ukázky řemesel, lidé si rovněž budou moci rukodělné výrobky zakoupit. „Na neděli 7. května plánujeme v našem kostele svatého Floriána Hodovou mši svatou,“ upozornila místostarostka Františka Jana Kreplová.