Další posun v kauze sporu se společností Manthellan, která chtěla v Prostějově postavit obchodní galerii, je minulostí. V úterý totiž na svém 5. zasedání nejvyššího orgánu města jednali prostějovští zastupitelé o návrhu na smírné urovnání s firmou. A vzácně se shodli na tom, že se s developerem shodnout nechtějí..

Jeho představitelé nyní požadují 18 milionů korun jako uhrazení nákladů na projekt a další částku za ušlý zisk, a to buď v podobě pozemků města v hodnotě 20 milionů, nebo vyplacení 15 milionů korun. Rada města na základě stanoviska advokátky Ivany Hučínové doporučila návrh na toto vyrovnání zamítnout. A to samé doporučili radní i zastupitelům a zastupitelkám.

„Diskutovali jsme o problému, byl přítomen právní zástupce firmy Manthellan i města. Rada navrhla návrh odmítnout,“ konstatoval primátor František Jura (ANO 2011). Ještě před hlasováním ale upozornil, že celá záležitost tím nejspíš neskončí. „Bylo avizováno, že Manthellan bude dál situaci řešit soudní cestou,“ uvedl. Následně vznikl prostor pro diskusi, která se však vůbec nekonala. Hned poté totiž všichni přítomní 34 hlasy návrh na smírčí vyrovnání s firmou Manthellan zamítli. Vzácná, ale pochopitelná shoda!