Dodrží Miroslav Čada už loni oznámené rozhodnutí, že po sezóně 2022/2023 definitivně ukončí svou trenérskou kariéru? Nebo si avizovaný krok rozmyslel a na lavičce VK Prostějov přidá ještě alespoň jeden další rok? Potvrzená odpověď na toto téma zatím chybí, sám klíčový aktér ji chce dát až během aktuálního týdne.

Ve volejbalovém zákulisí je však už nyní v podstatě veřejným tajemstvím, že dlouhodobě úspěšný kouč v této roli po nadcházejícím dovršení sedmdesátky (8. května) skutečně pokračovat nebude. Ostatně to i veřejně naznačil při slavnostním vyhlášení ankety Sportovec města Prostějova 2022, kdy ve slabší chvilce pronesl, že se spíš přiklání k příchodu nového lodivoda.

Ten tedy opravdu dorazí, tamtamy přitom bubnují o nástupu odborníka ze Slovenska. Jinak by se realizační tým ženského A-družstva vékáčka neměl nijak zásadně měnit. A Čada nadále zůstane sportovním ředitelem klubu se zásadním vlivem na jeho chod i na složení hráčského kádru.

Ten projde dílčími personálními úpravami, jak už to po každém soutěžním ročníku bývá. A dle obecně prozrazených indicií by znovu měl disponovat takovou kvalitou, aby mohl konkurovat nejsilnějším tuzemským soupeřům v boji o přední pozice v elitních českých soutěžích!