Lidé čím dál častěji kromě platu a pracovní náplně posuzují i nabízené zaměstnanecké výhody. Doba, kdy stačilo „přihodit“ pár dní dovolené navíc, je už dávno pryč. Nyní lákají zaměstnance úplně jiné benefity. Které to jsou a využíváte i vy některé z nich?

 

Home office

Práce z domova se stala v posledních dvou letech velkým fenoménem, který v Česku dříve neměl větší využití. Pro řadu zaměstnanců to už představuje jakýsi standard. Někteří se s tímto trendem sžili velmi rychle a už by neměnili, jiní se ale už nemohli dočkat návratu do kanceláří. Home office skrývá řadu výhod, ale i úskalí, na něž je třeba si dát pozor. Mezi velké výhody patří například to, že můžete pracovat, kdy to vyhovuje vám. Je to jedna z věcí, která se těší oblibě. Každý je originál. Někomu například vyhovuje pracovní nasazení ráno a dopoledne, jinému zase večer. Dalším neopominutelným faktorem je domácí prostředí. Pokud si na práci člověk doma najde klidné místo, může to zvýšit jeho produktivitu i efektivitu. Vše je ale závislé na tom, zda si dokážete prostředí uzpůsobit. V opačném případě by mohl nastat problém. Nespornou výhodou je i fakt, že vám odpadá cesta do práce i z ní, což může ušetřit spoustu drahocenného času, s nímž se dá smysluplně naložit.

Flexibilní pracovní doba

Pracovat, kdy se člověku „chce“, se nemusí týkat jen práce na home office. Stále více firem mezi své benefity zařazuje flexibilní pracovní dobu označovanou jako pružná nebo také klouzavá. Používá se pro takové rozvržení pracovní doby, kdy je určen přesný čas, ve který je nutné být na pracovišti, případně k dispozici v režimu home office, určitá část je pak volitelná – zaměstnanec si tedy může sám zvolit začátek a konec, ale musí odpracovat stanovené penzum práce. Pokud zaměstnavatel zaměstnanci důvěřuje, je to naprosto jednoduché, vše je založeno zejména na důvěře a znalosti principů.

 

Sick days

Sick days se již objevují poměrně často. Jedná se o dny volna navíc, které lze využít pro krátkodobé a rychlé vyléčení z nastupující nemoci. Zaměstnavatel je do určité míry proplácí podobně jako dovolenou, avšak nejedná se o čerpání nemocenské. Nemusíte dokonce ani chodit pro potvrzení k lékaři. Pokud zkrátka ucítíte, že na vás něco leze, zavoláte svému zaměstnavateli, že chcete čerpat své sick days a vyležíte se. Jedná se o velmi efektivní nástroj, jelikož pomáhá předcházet dlouhodobým a závažným nemocem, které jsou často zapříčiněné přecházením prvotních náznaků nemoci. Ušetříte tedy jak vy, tak váš zaměstnavatel. Většina firem, které již nabízejí sick days, poskytuje tři až pět dní volna za rok.

Semináře a kurzy zdarma

Hodnotným benefitem se stávají nejrůznější semináře a kurzy zaměřené na vzdělávání a seberozvoj zaměstnanců. Lidé, kteří se rádi zdokonalují a vyvíjejí, mnohdy ocení proplacení kurzu mnohem více než firemní produkty zdarma. I když se nejedná o zrovna nejlevnější benefit, často může znamenat velkou výhodu i pro zaměstnance do budoucna, protože zaměstnanec zvládne i náročnější funkce a práci.

Wellness pobyty

Skvělým benefitem se také stávají různé wellness pobyty, které pomohou zaměstnancům s regenerací a odpočinkem. Udržovat své tělo i mysl v pohodě pomáhá s výkonem a můžete díky tomu předejít nejrůznějším onemocněním, ale i vyhoření. Často se jedná nejen o konkrétního zaměstnance, ale i o jeho partnera či partnerku. Podobnou věcí jako wellness pobyty jsou pak také multisport karty, díky kterým mohou zaměstnanci čerpat volné vstupy či vstupy za velmi výhodnou cenu.