Tak to už je napováženou... Přestože šéf prostějovského LHK Jestřábi Jaroslav Luňák ujistil fanoušky, že oproti předchozím sezónám tentokrát nenastane žádné „poslední zhasne“, události naopak nasvědčují dalšímu průvanu nejen v hráčské kabině.

Jak již Večerník jako první ihned po skončení soutěžního ročníku 2022/2023 informoval, generální manažer se nepohodl s úspěšným lodivodem Alešem Totterem. Ten opravdu po pár dnech vakua opravdu přijal nabídku slovenského Popradu, přestože měl v Prostějově platný kontrakt. Z Hané se navíc do jiných destinací stěhuje hned desítka hráčů, z toho hned šest obránců!

Prostějovští hokejisté po příchodu nového trenéra Martina Štrby obměňují výraznou část svého kádru. Klub potvrdil, že v mužstvu už nebude jako brankář číslo dva působit Josef Němeček. Z hráčů do pole se jedná o řádný řez především v obraně. V jestřábím hnízdě skončil Jakub Hamšík, na kterého vedení neuplatnilo opci, již dříve byl znám odchod beků Robina Staňka do Vsetína a Daniela Maláka do Plzně. K nim se přidal také Jakub Kubeš, který se přesunul na Slovensko, konkrétně do Nitry. Novou smlouvu pak LHK nenabídl Tomáši Valentovi a Janu Bartkovi.

Z útočných řad jde už o dříve avizovaný odchod tria plejerů. Jedná se o Romana Vlacha, který se i přes prostějovský zájem vrací do rodného Zlína, Tomáše Janduse, jenž oblékne dres Vsetína, a také třetího nejproduktivnějšího hráče týmu Filipa Jansu, jemuž stejně jako Malákovi ukončila hostování extraligová Plzeň. Se západočeským klubem zůstává vedení Jestřábů ve sporu o dalšího forvarda Jana Slaninu. Známá kauza dvou smluv skončí u arbitráže ČSLH. Prostějova ale na svých internetových stránkách přesvědčivě oznámil, že mladý hráč zůstane na Hané, kam se dle zveřejněného rozhovoru osobně těší.

Žádné nové tváře Jestřábi zatím neoznámili. Je přitom jasné, že nová jména bude muset získat hlavně do obrany. V tvořícím se kádru na příští sezonu jsou totiž zatím pouze dva zadáci: Martin Pěnčík s Alešem Polednou… Naopak útok zůstane takřka kompletní, pokračuje i brankářská jednička Jaroslav Pavelka.

 

současný kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankář: Jaroslav Pavelka

Obránci: Martin Pěnčík, Aleš Poledna

Útočníci: Vilém Burian, Petr Hašek, Jakub Illéš, Tomáš Jáchym, Tomáš Jiránek, Jan Maruna, David Ostřížek, Jan Maruna, David Ostřížek, Jan Slanina, Matouš Venkrbec, Jan Veselý