Teprve potřetí v této koronavirem stižené sezóně měli hokejisté LHK Jestřábi Prostějov na programu třemi duely nabitý týden. Vytěžili z něj šestibodový zisk, který je v průběžném pořadí Chance ligy mužů ČR 2020/21 vynesl na pěkné osmé místo. A náskok na pozice mimo postup do play-off roste, momentálně činí již sedm bodů.

Pozitivní vyznění uplynulých sedmi dnů přitom v pondělí zkomplikovalo nezvládnuté derby v Přerově. Ptačí dravci tam po pravdě měli i dost smůly, minimálně dvě branky ze čtyř totiž inkasovali víceméně náhodným způsobem po nešťastných odrazech. Tím víc mrzela jak porážka 2:4, tak prohloubení vysoce nepříznivé bilance vzájemných střetnutí s arcirivalem.

„Na nějaké dlouhodobé statistiky já moc nehledím, jsem tady teprve od léta. Význam derby proti Přerovu každopádně vnímám, samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Ve vyrovnaném utkání jsme však neproměnili řadu šancí, dostali nějaké hloupé góly a taky nevyužili žádnou přesilovku. S těmi se poslední dobou trápíme, přitom hra pět na pět je dobrá. Zápasy však většinou rozhodují právě přesilovky, a kdo dá víc vyložených příležitostí,“ krčil po krajské bitvě rameny kouč elhákáčka Jiří Šejba.

O dva dny později svedli jeho svěřenci další vypjatý boj, tentokrát doma s Frýdkem-Místkem. Ten se na rozdíl od Zubrů nachází ve spodních patrech tabulky a jestřábí letka nakonec dokázala neoblíbeného soupeře zdolat těsně 5:4. Navzdory inkasování hned v úvodní minutě i tomu, že hosté pak opakovaně dotahovali náskok prostějovského mančaftu, jenž výsledek ubránil proti závěrečné power-play Rysů.

„Ani tentokrát jsme se nevyvarovali slabších úseků, zbytečných chyb i zaváhání. Například jsme po dobré první třetině začali ztrácet lehké kotouče, nedali si jednoduché přihrávky a tím soupeři umožňovali získávat půdu pod nohama. Proto bylo k vidění drama až do konce, rozhodly naše dva góly na 5:3 rychle za sebou. Máme tři velmi důležité body,“ oddechl si Šejba ve středečním večeru.

Týdenní náplň práce pak borci LHK završili v sobotu znova na vlastním ledě proti Kolínu. Prvoligový nováček nejprve vzdoroval, když během zahajovací periody bleskově srovnal z 2:0 na 2:2. Od druhé části ovšem kluziště suverénně ovládal jediný tým. Moravská eskadra Středočechy nemilosrdně válcovala, přidávala jednu přesnou trefu za druhou a už deset minut před finální sirénou dočepovala magickou desítku. Nakonec se zrodila parádní kanonáda 11:3, navíc Dominik Hrníčko i Petr Mrázek dosáhli hattricků! A dvougólový Petr Chlán od toho nebyl daleko.

„Úvodní třetina nic moc, o přestávce jsme klukům v kabině museli trochu domluvit. A okamžitě nastalo zlepšení, hostům jsme odskočili a oni pak už nestíhali, především kondičně. Díky rostoucímu náskoku tak bylo brzy rozhodnuto, konečně jsme si tedy mohli užít jedno pohodové utkání bez nervů. Povedlo se nám, ale nesmíme polevit ani usnout na vavřínech. Potřebujeme teď bodovat v každém zápase,“ zdůraznil Šejba.