Na čtvrtfinále v Prostějově dokázal navázat sedmnáctiletý Jakub Menšík také na dalším challengeru v Bratislavě. Opět postoupil mezi nejlepších osm hráčů turnaje a ve světovém žebříčku se posunul o dalších dvanáct příček na aktuální 216. pozici.

„Výsledek zapadá do dosavadního průběhu sezóny, která je opravdu dobrá. Bratislava byla dobrá, poprvé jsem porazil hráče z první světové stovky, zajímavý byl skalp Fernanda Verdasca,“ hodnotil své slovenské vystoupení Menšík.

V osmifinále skončil Zdeněk Kolář, když v derby s Tomášem Macháčem držel krok pouze v prvním setu. Po vítězství na UniCredit Czech Open nevyšel další turnaj Daliboru Svrčinovi, který prohrál hned v úvodním kole s domácím Norbertem Gombošem ve třech setech.

Pozici nejvýše nasazené dvojice potvrdil pár Adam Pavlásek, Ariel Behar. Prostějovský tenista tak získal letošní třetí deblový titul na challengeru, když se svým partnerem ztratil v turnaji jediný set. „Potvrdilo se, že nám to s novým parťákem klape, sedli jsme si. Věřím, že se na vlně udržíme co nejdéle,“ uvedl Pavlásek.

 

DO MUSTRU:

MUŽI

Stuttgart – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Giron (USA) 4:6, 6:3, 6:4. 2. kolo: Lehečka – Tiafoe (3-USA) 6:7, 4:6

Bratislava – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Zuk (Polsko) 4:6, 7:5, 6:2; Menšík – Ševčenko (2-Rusko) 6:4, 3:6, 6:1; Svrčina – Gomboš (6-Slovensko) 3:6, 6:3, 4:6. 2. kolo: Kolář – Macháč (5) 4:6, 0:6, Menšík – Verdasco (Španělsko) 6:1, 6:4. Čtvrtfinále: Menšík – Barrios 6:4, 1:6, 3:6.