V plumlovském kempu Žralok se uskuteční další, již jubilejní dvacátý ročník, mezinárodní hudební festivalu Keltská noc 2023. Jak Večerník již informoval, přispěchali organizátoři s jednou zásadní novinkou. Letos se akce poprvé prodlužuje ze dvou na tři dny. Program tak začne již ve čtvrtek 20. července a během něj vystoupí až do soboty 22. července hned dvacítka kapel a sto padesát účinkujících i umělců z dvanácti zemí světa.


Po oznámení prvních novinek na stránkách hlavního mediálního partnera přicházíme s další nůší plných zajímavých zpráv. Přijet má mimo jiné také divoká folk-metalová kapela z anglického hrabství Nottinghamshire RED RUM, jejichž hudba spojuje prvky folku a tvrdého metalu v jeden nekompromisní celek. Lákadlem je moravská kapela, jejíž styl se dá charakterizovat jako barbarský keltský punk, která si říká BARBAR PUNK. Chybět nebudou další tuzemské hvězdy, mezi které lze bezesporu řadit seskupení TOMÁŠ KOČKO A ORCHESTR, což jsou dvojnásobní držitelé ceny Anděl za album roku. V neposlední řadě vystoupí také další české kapely Bran, Deoraine, Vintage Wine, Isara, Quanti Minoris, Malemirich, Poitín, Happy to Meet, Gwalarn či Hakka Muggies.

Nejen tito interpreti doplní již dříve oznámené skupiny SKILTRON, EMERALD SHINE, CHEEKY SHEEP, CELTICA PIPES ROCK a hlavně SLIOTAR.
Více informací o festivalu Keltská noc 2023 Plumlov na internetových stránkách www.keltska-noc.cz nebo na Facebooku tohoto festivalu, kde se také dozvíte, kdy a jak zakoupit vstupenky.
Akce se koná za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje, Statutárního města Prostějova a města Plumlova.

Na stránkách PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku se již brzy dočkáte soutěže o vstupenky.