Tak to máme opět úspěšně za sebou. První ročník naší velké soutěže „O nejoriginálnější tablo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku 2023“ jsme uspořádali už v roce 2012. Od té doby ji pořádáme pravidelně každý rok, vynechat jsme museli pouze v letech 2020 a 2021, které poznamenal koronavirus.

Z toho všeho vyplývá, že se letos podařilo připravit jubilejní 10. ročník. A na něj se díky skvělé spolupráci s našimi partnery podařilo zajistit rekordní množství cen. Zástupci jednotlivých tříd si je všechny převzali uplynulou středu 14. června.

Nejhodnotnější ceny obdrželi zástupci vítězné třídy 4. TS ze SOŠPO. „Pokud vím, tak na Keltské noci nikdo od nás zatím nebyl, takže to pro nás bude premiéra. Krabice plná kosmetiky od firmy Annabis vypadá naprosto luxusně a určitě u nás najde uplatnění. Na zámek v Čechách pod Kosířem rádi vyrazíme, skoro všichni známe park, ale na prohlídce uvnitř byl zatím jen málokdo. Jedna spolužačka je ovšem z Čech pod Kosířem, tak nás třeba provede...,“ těší seVendula Morozová za třídu, jejíž studenti včetně třídního a pana ředitele se mohou těšit i na roční předplatné PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. To ale nebylo všechno! „Pizzu z Vosíme.cz jsem už osobně ochutnala a musím říct, že byla opravdu výborná. Poukazy do restaurace Šnyt nám také udělaly velkou radost, sama jsem v tom podniku ještě nebyla, nicméně jsem slyšela, že tam je velmi přátelská obsluha. Ideální by bylo, kdybychom vyrazili všichni společně, ale bojím se, že to nevyjde,“ dodala.

 

Na druhém místě skončila třída 4. B ze SZŠ. Tato třída by v dohledné době měla vyrazit na hrad Šternberk. „Tam už jsem byla, a dokonce jsem do Šternberka dojela na kole. Nicméně dovnitř jsem nešla a myslím, že ani nikdo z naší třídy tam ještě nebyl. Ten velký sud piva osobně považuji za asi nejlepší cenu celé soutěže! Jen mi dělá starost, jak ho dostanu k nám do bytu, je fakt těžký. Vypijeme ho buď tam, nebo na naší chatě v Hartinkově. Co se týče ceny od Metro 70, tak za sebe musím říct, že tam jsem dlouho nebyla a nemám moc přehled, co teď v kinech běží. Předpokládám, že jako třída si vybereme asi nějakou komedii. O kebab bude obrovský zájem, i když se musím přiznat, že já sama ho moc nejím a raději si vařím sama. A co se týče aquaparku? Tak tam určitě vyrazíme, sama se ve vodě cítím jako ryba,“ zhodnotila plejádu dárkových poukazů a hodnotných cen Tereza Nováková ze 4.B, jejíž studenti dostanou půlroční předplatné PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

Radovat se mohla i třída 4.G z Art Econ, která skončila na třetím místě. I na tyto studenty čekala opravdová hromada ocenění. „Na rockovém festivalu u přehrady jsme zatím nebyli, uvidíme, kolik nás na něj vyrazí, hodně spolužáků a spolužaček je totiž z Olomouce. I díky tomu však určitě využijeme volné vstupenky do tamější ZOO, kam jsme ostatně už v rámci školy chodili fotografovat. Je fascinující sledovat, jak se zoo neustále rozvíjí a jak přibývají nové pavilony,“ neskrývala radost Veronika Hráčková. A nebude to jejich jediná společná akce. „Bowling jsme byli zatím se třídou hrát pouze jednou, bylo to v Kolibě, v Bowling palace si to rádi zopakujeme. Doufáme, že s námi vyrazí i naše oblíbená paní učitelka třídní. V letním kině už jsem byla, ale v Mostkovicích asi ještě ne, domluvíme se ve třídě a pravděpodobně vyrazíme na nějakou komedii. Co se týče piva z Jadrníčku, tak jsme moc rádi, jen se musím přiznat, že jsme nečekali, že bude nealkoholické,“ usmála se končící žákyně 4.G z Art Econ, jejíž studenti získali čtvrtletní předplatné PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.