Roky strádání jsou v Určicích definitivně pryč. Mužstvo pod vedením kouče Petra Gottwalda začalo šlapat a na jaře neztratilo ani kytičku. Taková jízda nemohla skončit jinak než jasným postupem do nejvyšší krajské soutěže. Mezi elitu Olomouckého KFS se mladý kádr velmi těší a věří, že nebude hrát druhé housle. Postup slaví už posledních čtrnáct dnů a oslavy s pohárem proběhly i poměrně netradičně. Hráči s vedením měli k dispozici traktor s vlečkou a nemohla chybět ani spanilá jízda.

„Těšíme se určitě. Čeká nás samozřejmě náročnější soutěž, ale kluci si ji zvládli vykopat a zaslouží si ji. Chceme, aby si ji okusili a vychutnali, chybět nebude natěšení i elán. Já se je budu snažit ukočírovat, aby to šlo tím správným směrem, a uvidíme, co nám budoucnost přinese,“ míní kouč Určic Petr Gottwald.

K oslavám následně dodal už v hodně humorném tónu, že probíhají už delší čas. „My už trošku oslavujeme posledních čtrnáct dnů, ale teď to bylo i s pohárem a bylo to o něčem jiném. Užili jsme si to se vším všudy. Řekl bych, že máme asi milion a půl fotek. Největší třešinkou a překvapením ale bylo, že Marťa Hýbl přivezl traktor s vlečkou, takže jsme měli i okružní jízdu po Určicích. Bylo to úžasné. Někdo jezdí autobusem a my jsme byli na vlečce,“ dodal se smíchem lodivod.