Neobvyklý pohled se předminulou neděli naskytl obyvatelům prostějovského domova seniorů. Ne jednom stromě v zahradě domova se totiž k údivu všech usídlili dva papoušci rodu Ara!

Zatímco jeden z návštěvníků domova oznamoval výskyt papoušků na tísňovou linku prostějovských strážníků, obyvateli domova se podařilo jednoho z opeřenců nalákat na nataženou ruku. Vzápětí papoušek přeskočil na rameno jeho přítelkyni. Žena o nečekaném chování opeřence opět informovala strážníky. „Podle jejích slov byl papoušek evidentně ochočený a chtěl se s ní mazlit,“ usmála se Tereza Greplová, vedoucí prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Mezitím se na hlídku operující v centru města obrátil osmadvacetiletý muž s tím, že postrádá dva papoušky. „Uvedl, že jde o dvě mladé samičky, se kterými chodí pravidelně do Kolářových sadů. Silnější vítr však obě Ary odnesl do Nerudovy ulice na zahradu domova seniorů,“ uvedla Greplová a dodala: „Strážníci chovatele nasměrovali do místa, kde se jeho opeřenci právě nacházeli, a on si je tam šťastně odchytil.“ Naštěstí i díky všímavým občanům se dostali zpět ke svému majiteli.