Hned dvě přípravná utkání měla o uplynulém víkendu odehrát prostějovská fotbalová družina. Jak ovšem Večerník již avizoval, do programu zasáhl aktuální stupeň výstrahy PES, který je oficiálně stále na pátém stupni. V tomto případě není dovoleno hrát utkání amatérským sportovcům, což platí o týmech MSFL. Totéž se může stát i o nastávajícím víkendu.

Ani Kroměříž, ani rezerva Zlína tedy pokrok v přípravě prostějovských fotbalistů prověřit nemohly. Podobný dvojzápas byl naplánovaný na sobotu 23. ledna do Olomouce, kde mělo eskáčko změřit síly nejprve dopoledne s Uničovem a po poledni s Frýdkem-Místkem, opět s účastníky třetí nejvyšší soutěže na Moravě.

V tomto případě ještě pravda nemusí být úplně vše ztraceno, protože se bude v týdnu jednat o prodloužení nouzového stavu, platícího pouze do pátku, a v návaznosti na to se bude jistě vyhodnocovat i případný přesun do nižšího stupně PES. Avšak ve stávajících regulích ani stupeň čtyři není pro amatérské sportovce příznivý. S velkou pravděpodobností tak k přípravným zápasům dojde až v únoru.

Pokud bychom rekapitulovali pohyb v hráčském kádru, tak velmi brzy ukončil další testování řecký záložník Athanasios Fokaidis, který se nevrátil do třetiligového Frýdku-Místku, nýbrž rovnou do své rodné země. K tomuto nelehkému kroku se podle klubového vyjádření rozhodl vzhledem k situaci okolo koronaviru a tím i v současné době nejisté budoucnosti.

V úterý se do tréninku opět zapojil nigerijský středopolař Solomon Omale, který se neprosadil na testech v Mladé Boleslavi. Na jaře tak bude opět „válet“ pouze druhou ligu na Hané.

Další novou tváří na trénincích se stal ofenzivní záložník Tomáš Zlatohlávek z nedaleké Olomouce. Podzim strávil pod vedením legendárního Františka Straky v Třinci. Tento hráč Sigmy začal s fotbalem v Hlučíně a půldruhého roku hostoval v ostravském Baníku.

S KÝM SE ESKÁČKO V ZIMĚ PŘEDSTAVÍ?

Určitě:

6. 2., 11:00 SK Líšeň – 1.SK Prostějov

20. 2, 12:30 FK Fotbal Třinec – 1.SK Prostějov

27. 2., 11:00 FK Blansko – 1.SK Prostějov

S otazníkem podle aktuálního stupně PES:

13. 2., 11:00 FK Otrokovice – 1.SK Prostějov