V posledním přípravném utkání před startem druhé nejvyšší soutěž ukázali fotbalisté Prostějova svůj potenciál. Poprvé se svěřenci kouče Šmardy ukázali na stadionu v Holici, kde stráví celou podzimní část a hned si odtud odvezli první výhru. Ta se proti jednomu z favoritů letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zrodila ve druhé půli, kdy se jediným úspěšným střelcem utkání stal Tomáš Malec, který hlavou zužitkoval centr Koudelky.

První dějství dlouho moc šancí nenabízelo a mírně navrch měli hráči Brna. Vejmola měl však větší práci jen jednou a střelu Potočného zlikvidoval. Na opačné straně na tom byl brankář Berkovec dost podobně a vše nasvědčovalo tomu, že za první půli toho k vidění nebude. Dvě minuty před koncem se ale do stoprocentní příležitosti svou šikovností dostal Koudelka, ale pálil nad. O chvíli později zase zkoušel z kroku ránu Bartolomeu a brankář Zbrojovky si oddechl, že šla střela mimo.

Po pauze sáhly oba celky k určitým změnám a hosté byli daleko aktivnější. Jen díky obraným zákrokům na poslední chvíli z toho nebyly větší potíže. Prostějov se dostal k vápnu soupeře poprvé až po dvaceti minutách a Bartolomeu vybojoval roh. Z něj posadil centrovaný míč Koudelka na hlavu Malce, a ten se postarala o přesný zásah – 1:0. Obraz hry se nezměnil a Brno dominovalo, zatímco fotbalisté Prostějova čekali na brejky, ty se jim však nedařili vytvářet až do zdárného konce. V posledních sekundách tak mohl srovnat Hladík, ale z malého vápna orazítkoval jen břevno. Eskáčko tak poslední test před ostrým duelem zvládlo.

 

Pátý přípravný zápas

1.SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 67. Malec

Sestava Prostějova: Vejmola – Elbel, Schaffartzik, Spáčil, Bolf – Zapletal, Habusta, Slaměna, Koudelka, Bartolomeu – Silný. Střídali: Krynskyi – Malec, Moučka, Kaulfus, Ciencala, Zelenka, Macháček. Trenér: Michal Šmarda.

Sestava Brna: Berkovec – Smejkal (46. Fousek), Endl, Kronus, Texl, Divíšek (46. Koželuh), Potočný, Nový, Toml, Jambor, Řezníček. Střídali: Šiman – Fousek, Hamza, Granečný, Kopr, Hladík, Gaszczyk, Koželuh, Martinek. Trenér: Luděk Klusáček.