K létu patří řada aktivit, na které často v průběhu zbytku roku není prostor. Nejsou to jen dovolené, výlety či odpočinek, jedná se také o letní kina. Ta měla vždy své postavení ve společnosti, poslední roky však byla dost přehlížena, jenže nyní se postupně vrací na scénu a oblíbila si je řada z nás. Nemusí přitom jít ani o film, ale atmosféra letního večera s něčím dobrým má úplně jiné kouzlo než v uzavřeném kině. Na Prostějovsku tak frčí filmy stále víc.

Tím nejznámějším a nejnavštěvovanějším místem pro letní kino jsou samozřejmě Mostkovice. Útulný areál na konci vesnice nabízí řadu míst, skvělý výhled i bohatou škálu občerstvení, z níž si vybere každý. Tam se pravidelně promítá v průběhu celého léta, kromě filmů se mohou návštěvníci těšit i na nějakou hudební vložku. Program kina najdete na oficiálních stránkách, kde je možné si také koupit vstupenky.

Na filmová představení začal v posledním období lákat i Prostějov, konkrétně pernštýnský zámek, ve kterém pravidelné filmové večery za horkých večerů probíhají. Jak to bude v rámci letošního roku, ale zatím zůstává s otazníkem.

Zapomenout nemůžeme ani na Otaslavice, kde se letos už třetím rokem chystá pravidelné promítání v areálu nového a moderního přírodního biotopu. Jednou za čtrnáct dnů v pátek se tak mohou zájemci těšit na film z české, ale i zahraniční produkce. Obliba areálu neustále roste.

Míst v regionu s promítáním najdeme ale ještě víc. Za poslední zmínku rozhodně stojí Tvorovice a jejich mezinárodní filmový festival, který se těší velkému zájmu a úžasné atmosféře. Dalo by se říct, že filmy jsou tím téměř posledním, kvůli čemu lidé přijdou. Kdo by si tak myslel, že letňáku dávno odzvonilo, je na velkém omylu. Je tomu právě naopak.