Pavel Pšenička. Martin Menšík. Honza Chotěbor. Jeník Veselý. Petr Polák. Basa. Bicí. Kytara. Housle. Mandolína a zpěv. Hity. Show. Hudební. Slovní. Kilty. Překvapení. Pozdrav naostro. To byla kapela Vintage Wine, která patří k inventáři Keltské noci. „Kucí“ z Prahy opět nezklamali. Strhující vystoupení, jež vehnalo na parket stovky tanečníků, zakončili tradičním pozdravem a prokázali, že spodní prádlo pod kilty opravdu nepatří.

 

Frontmen Petr Polák je nejen vynikající zpěvák a muzikant, ale má i dobré srdce. O tom se přesvědčil další z účinkujících Tomáš Kočko. Ten hodlal v Plumlově natáčet klip, u jeho mandolíny mu ale praskla struna. Obrátil se tedy na Petra, který mu sice strunu nedal, zato mu půjčil vlastní nástroj. „Navždy tak bude zaznamenána v dějinách hudby,“ smál se muzikant, jehož bratr Jindra je rovněž frontmenem. Velí ovšem kapele s poněkud jiným zaměřením, již uslyšíme zanedlouho při Prostějovském kulturním létě. Pokud myslíte Jeleny, trefa.

Své spoluhráče publiku představil rovněž originálně. Pavla jako nejčistšího muže kapely, Martina coby nejoblíbenějšího muže výrobců paliček, Jeníka, kvůli němuž si ženy rvou rodidla a muži začínají chlastat, a krasavce Honzu, který sex-appeal povýšil z desítky na dvanáctku. „Před Petrem neschovávejte jen ženy, ale i děti, psy, koťátka… A raději se schovejte i vy sami,“ kontrovali muzikanti. „Kdybych věděla, že jsou fakt naostro, asi jsem celý jejich vystoupení proležela před pódiem,“ smála se jedna z tanečnic, která pozdrav na rozloučenou Vintage Wine doprovodila obdivným hvízdáním.

Pokud jste jejich vystoupení letos propásli, určitě si je nenechte příště ujít. Nejen kvůli výše zmíněnému, ale také proto, že pánové se po zbytek odpoledne, večera a noci družili s publikem….