Losovací aktiv fotbalových soutěží pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu v Prostějově proběhl už ve středu 12. července. Na podobu, jak budou soutěže skutečně vypadat, si ale fotbalová veřejnost musela počkat až do pondělí 17. července, kdy se soutěže objevily v systému. V okresním přeboru došlo k určitým změnám, které se očekávaly, ale zase tak velký odliv, jenž se předpokládal, naštěstí nenastal. Třetí třídy budou pokračovat ve stejném počtu, jako tomu bylo v minulé sezóně. A ohledně poháru tu najdeme jednu novinku. Hrát se bude rovnou semifinále, protože se do něj na rozdíl od let minulých přihlásila pouze čtveřice celků.

 

Ohledně okresního přeboru bylo už dříve jasné, že z postupu se mohou těšit ve Vícově. Přibyl k nim však i druhý celek z Olšan u Prostějova a oba kluby se budou nově potkávat v I.B třídě, skupině „B“. Sestupujícími celky se stali oba nováčci, kde se vrací do třetích tříd jak Výšovice, tak Přemyslovice. Ze třetích tříd je automaticky doplnili vítězové, kteří se ambicemi netajili. Do okresního přeboru tak přibyly další dvě rezervy, tentokrát Konice a Čechovice. Třetí místo zabraly sestupující Smržice z I.B třídy a stále tak zůstává jedno okénko. Po něm očividně neskočili fotbalisté Kladek ani Tištín a ze třetího místa „A“ skupiny se rozhodla pro posun výše další rezerva. Okres na čtrnáct účastníků doplnila rezerva Otaslavic.

Ve třetích třídách už vyhasl fotbalový život pro klub Pavlovic u Kojetína. Fotbal se tam ale bude hrát nadále, jen nově pod křídly Nezamyslic, které sloučením vybudovaly rezervu. Dalšími dvěma nováčky jsou rezervy Brodku u Prostějova a Pivína a nadále tak v této skupině figuruje osm celků a hrát se bude na tři kola. Zpátky do skupiny „B“ se přesunuly po roce Čechy pod Kosířem. A kromě výměny Přemyslovic za rezervu Konice se jinak další změny neudály. Nadále zde tak bude deset členů a hrát se bude na dvě kola.

Soutěže tak pokračují pro rezervu Plumlova, Kralic a Brodku u Konice, kde probíhaly spekulace, zda to některý z nich nezruší. To stejné platilo i ve Zdětíně a jediným klubem tak zůstávají Pavlovice, které však budou i nadále působit jen pod hlavičkou nedalekých Nezamyslic.

Zároveň s losovacím aktivem proběhl i los poháru, v němž se představí jen čtveřice celků. Čechovice „B“ poměří týden před startem sezóny sílu s rezervou Plumlova a Luká odehraje duel na domácí půdě proti Brodku u Konice.

Seznam účastníků

Přebor OFS II. třída

Čechovice „B“

Vrahovice

Konice „B“

Kostelec na Hané „B“

Kralice na Hané „B“

Otaslavice „B“

Smržice

Určice „B“

Němčice nad Hanou

Držovice

Dobromilice

Nezamyslice

Brodek u Konice

Plumlov „B“

III. třída skupina „A“

Pivín „B“

Brodek u PV „B“

Biskupice

Tištín

Výšovice

Bedihošť

Želeč

Nezamyslice „B“

III. třída skupina „B“

Vilémov

Luká

Hvozd

Ptení

Kladky

Přemyslovice

Jesenec-Dzbel

Zdětín

Brodek u Konice „B“

Čechy pod Kosířem