Dvoreček radosti má v Ptenském Dvorku už letitou tradici, po páté ho ovšem organizuje místní Pila Javořice. Přestože pohled na zamračenou oblohu vzbuzoval uplynulou sobotu po celý den oprávněné obavy, pořadatelé této atraktivní akce pro děti i dospělé o odložení či snad dokonce zrušení vůbec neuvažovali. A udělali dobře! I když návštěvníky tu a tam zkropila menší dešťová přeháňka, stovky účastníků se naprosto skvěle bavily od odpoledne až do pozdních večerních hodin.

Už první návštěvníky akce přivítala v sobotu 5. srpna na hřišti v Ptenském Dvorku zamračená obloha. „Sledovali jsme předpovědi počasí opravdu úzkostlivě, ale o zrušení nebo přeložení akce jsme neuvažovali ani vteřinu. Máme zajištěné jídlo, pití, hudbu, zvuk, kapely a stánkaře. To všechno se zajišťuje několik měsíců dopředu, takže to odvolat opravdu nejde. Postavili jsme ale vzhledem k očekávanému špatnému počasí více velkých stanů,“ řekl Večerníku Jan Vařeka, hlavní organizátor Dvorečku radosti 2023.

Pořadatelé připravili pro návštěvníky spoustu atrakcí a soutěží. A zástupy lidí, které směřovaly do areálu hřiště v Ptenském Dvorku, svědčily o oblíbenosti celé události. „Je to už tuším sedmadvacátý ročník, popáté ho potom organizujeme my. Pila Javořice letos opět dotovala jídlo i pití, také návštěvníci se tady občerství za velice příjemné lidové ceny,“ usmál se Jan Vařeka. „Protože se naše akce jmenuje Dvoreček radosti, je směřována hlavně k pobavení dětí. Ovšem také pro rodiče jsme připravili několik zajímavých soutěží, pobaví se zde prostě všichni. Hlavním prvkem je dnes jako vždy dílnička pro děti, kde si ti nejmenší, někdy za pomoci tatínků nebo maminek, vyzkouší, jak jsou šikovní. A vyrobené věcičky si pak samozřejmě mohou odnést domů. K dispozici je pak malování na keramiku, stavění pyramid z dřevěných třísek a další a další stanoviště. Pro zájemce o svezení po obci je připraven kočár tažený koňským dvojspřežím, své umění předvedou dobrovolní hasiči a postarali jsme se také o bohatý kulturní program,“ vypočítal přednosti pestrého programu Dvorečku radosti Jan Vařeka.

Vrcholem akce byl koncert rockových kapel, když vystoupili legendární Marasd, dále Bon Jovi revival a Red Hot Chilli Peppers Revival. Večer pak přišlo něco pro starší generaci, kterým zahrála a zazpívala Holóbkova mozeka. Vystoupil také Dětský folklórní soubor Malý Kosíř a Hanácký folklórní soubor Kosíř.

A i když akci několikrát narušil vydatný déšť, návštěvníci se schovali do velkých stanů, pod kterými si vychutnávali dobroty připravené místními organizátory.