Hokejové eskáčko vstoupí do nového ročníku i s mužskou kategorií, která by na led měla vrátit dobře známá jména pro místní fanoušky, což je jen dobře pro propagaci celého klubu i mládeže. Dnes bude však řeč daleko více o mládeži než dospělém hokeji. Pětiletka hájení je totiž u konce. Postavit mládež od nuly není nic snadného, ale postupnými krůčky se to podařilo. Teď už je však na čase začít sklízet ovoce.

Střídání lepších a horších výsledků i výkonů bylo od začátku až po současnou chvíli ospravedlnitelné. Teď už tomu bude trošku jinak a na výsledky se bude brát větší zřetel. U mládeže je samozřejmě stále hlavním faktem zájem a chuť, ale s pozitivními výsledky tyto faktory rostou. Hrát do budoucna proti lepším vrstevníkům, než nabízí současné hrající soutěže, musí být pomalu a jistě cílem.

Úroveň nižších soutěží totiž nedosahuje kvalit, jakou by hráči následně potřebovali pro skok do mužských soutěží, které jsou na úrovni. Asi nikdo nemůže čekat, že se po zimním stadionu bude od útlého věku projíždět další mladý Jágr, ale postupné krůčky, aby se Prostějov mohl chlubit odchovanci, už jsou na čase udělat.

S tím, že přijde na řadu kromě mládeže i dospělý hokej, je to velké plus. A i pro mladé hráče může být motivací, když uvidí bývalé hráče Prostějova opět na ledě předvádět své umění. Snad se tak postupně půjde cestou vzhůru, která bude směřovat k něčemu velkému.