Po třech přátelských duelech, které volejbalistky VK Prostějov odehrály v předchozích třech týdnech (Přerov 3:1, KP Brno 4:0, Olymp Praha 4:0), mají před sebou také první přípravný turnaj. Je na programu koncem tohoto týdne v Liberci, ale jeho úvod Hanačky absolvují na vlastním hřišti.

„Domluvili jsme se s naším soupeřem Olomoucí, že úvodní zápas turnaje sehrajeme v naší hale Národního sportovního centra Prostějov, a jeho pořadatel Dukla Liberec proti tomu nic nenamítal,“ vysvětlil hlavní trenér vékáčka Michal Matušov. Vstupní mač přípravného klání v podobě derby mezi prostějovskými ženami a UP Olomouc propukne v pátek 8. září od 13.30 hodin. „Následně vyrazíme v sobotu dopoledne na cestu do Liberce, kde nás čekají zbylá dvě turnajová utkání,“ informoval Matušov. Právě v sobotu 9. září od 15.00 hodin to bude střetnutí proti SC Drážďany, tradičnímu účastníkovi německé bundesligy. A v neděli 10. září od 14.00 hodin přijde na řadu další těžký souboj s domácí severočeskou Duklou.

„Zahrajeme si tři kvalitní zápasy ve třech dnech proti velice dobrým soupeřům, což je výborné. Půjde o důkladný test naší současné výkonnosti, který přinese spoustu důležitých poznatků pro další průběh přípravy,“ očekává Matušov. Pokud se stihnou uzdravit Brazilky Jéssica Silva i Raquel Löff a nikdo jiný se nezraní, mohou Prostějovanky premiérově nastoupit v kompletním složení, neboť již budou k dispozici slovenské reprezentantky Karin Šunderlíková a Michaela Pállová. (son)