Atraktivní souboj přinese 2. dějství Českého poháru v házené mužů 2023/2024. Z úvodního kola postoupivší TJ Sokol Kostelec na Hané HK totiž hostí nově vzniklý HAOLK tým Velká Bystřice/Olomouc, jímž dosud výhradně mládežnická Házenkářská akademie Olomouckého kraje v létě vstoupila i do dospělé kategorie.

Derby je na programu v pátek 8. září od 19.00 hodin v městské sportovní hale Kostelce na Hané. Kostelecký trenér se před ním ještě ohlédl za předchozím pohárovým postupem přes Uničov (34:25). „Povinnost vyřadit papírově slabšího soupeře jsme splnili, ale cesta k tomu nebyla úplně jednoduchá, byť konečný výsledek vypadá jasně,“ poukázal David Ševčík.

„Během zápasu jsme většinou vedli o čtyři pět gólů a nechali Uničov opakovaně dotáhnout. Až v posledních dvaceti minutách přišlo trvalejší herní zlepšení, takže jsme jednoznačně zvítězili. Přesto náš výkon nebyl zcela ideální, každopádně šlo o výbornou přípravu na novou druholigovou sezónu. Což platí i pro nadcházející utkání dalšího kola Českého poháru,“ podotkl Ševčík.

Jeho svěřenci tedy vyzvou ambiciózního prvoligistu. „HAOLK bude rozhodně favoritem, my nemáme co ztratit. Jsme rádi, že se nám povedlo vybojovat možnost zahrát si tento duel proti kvalitnímu soupeři, navíc doma. Věřím, že fanoušci uvidí pěknou házenou a my se dobře nachystáme na druhou ligu týden před jejím startem,“ těší se nejen na nejbližší soutěžní duel kostelecký kouč