Loňský ročník zvládly všechny ženské týmy v jedné soutěži, kterou byla divize. Od nové už to ale znovu platit nebude. Hráčky 1.SK Prostějov míří zpátky do třetí nejvyšší soutěže, kde svou fotbalovou pouť přede dvěma lety začaly. A v Moravskoslezské lize by také pokračovaly, ale v loňském roce nebyla otevřena. Nezbylo jim tak nic jiného než se přemístit níže. Stejně jako v minulých letech se počet celků nezmění a uvidíme, zda se do budoucna k trojici Prostějov, Mostkovice a Protivanov někdo připojí.

Nejlepší výsledky v loňském roce předváděly hráčky Prostějova, které vstupovaly do ročníku z pozice favorita divize. To se jim ale z celkového hlediska splnit nepodařilo a Uherský Brod byl v konečném důsledku nad jejich síly. S tím, že se ale znovu otevřela třetí nejvyšší soutěž, ve které bude působit pětice celků, se rozhodly pro návrat. Snad naváží na úspěšnou premiérovou sezónu. Boom u ženského fotbalu je celkově velmi citelný a dobré výsledky by tomu jen přispěly i v rámci místního regionu.

Velmi solidně si však vedly i hráčky Protivanova, které po nezdařilé sezóně ukázaly své možnosti a držely se v horní polovině tabulky. Boje v závěru o umístění ještě výše sice nezvládly, ale do dalších ročníků to pro ně jistě znamená dobrou výchozí pozici a motivaci do další práce. Záležet však bude na tom, zda se podaří udržet současný kádr, a ještě například někým doplnit, protože sehnat hráčky je ještě těžší úkol než hráče, kterých je také nedostatek.

Obdobně to mají také fotbalistky Mostkovic, kde je však minimálně polovina z nich mimo svůj mateřský klub. I přes velký počet na papíře často doplácí právě na tento fakt. Skloubit časově zaměstnání, školu, dojíždění a fotbal rozhodně není jednoduché. Přesto je ale klub největším držákem v regionu a letos přidá další sezónu. I zde je to ale daleko více o lásce k fotbalu než nějakých přehnaných ambicích. Snad se tak budou moci z této hry i co nejčastěji radovat.