Polovina září už tradičně patří v Prostějově Hanáckým slavnostem, neboli tzv. hodům, na které se mohou občané těšit i letos. A stejně jako v předešlých ročnících čeká i ten jedenačtyřicátý po oba víkendové dny na všechny návštěvníky velmi bohatý program. Jeho hlavní část se odehraje na náměstí T. G. Masaryka, ale i na dalších místech nejen v okolí toho bude k vidění opravdu hodně. Řada mší se uskuteční v prostějovských kostelech.

Hodové oslavy k září neodmyslitelně patří. „Stejně jako každým rokem proběhne hlavní program na náměstí v centru. Pro letošní rok jsme přidali i koncert v kostele svatého Jana Nepomuckého. Bude se konat v sobotu od 18.30 hodin a těšit se můžete na Hanácký mužský sbor Rovina s doprovodem Michala Müllera, který zahraje na citeru. Scházet samozřejmě nemohou tradiční soubory a čeká nás i vystoupení známých českých zpěvaček Anny K. či Tonji Graves,“ vypíchala z programu Hanáckých slavností první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

O kulturní a společenské vyžití tak během víkendu jistě nebude nouze. „Nepochybuji o tom, že si každý z návštěvníků najde to své. Kromě kulturního programu nemohou chybět ani různé stánky s občerstvením či řemeslnými výrobky. A děti se samozřejmě dočkají oblíbených kolotočů. Určitě vás tak všechny během víkendu rádi uvidíme,“ dodala Sokolová.

 

 

KDY: SOBOTA 16. a NEDĚLE 17. ZÁŘÍ, od 14.00 a 8.00 HODIN

KDE: NÁM T.G. MASARYKA A OKOLI, KOSTELY, PROSTĚJOV

 

37 hanacke