Hvězdárna, workoutové hřiště, knihobudka, to jsou už klasické součásti Kolářových sadů. Největší prostějovský park je ale nyní doplněný ještě o jednu aktivitu, a sice o naučnou stezku.

V parku ji instalovali pracovníci Sportcentra DDM Prostějov, kteří tak v podivné době, kdy je vše zavřené a sportovní i společenské akce zakázané, vybízí k pohybu a k aktivitě. Návštěvníci parku se totiž nemusí spokojit jen s pohledem na informační cedule, ale mohou se rovněž aktivně zapojit. „Jedná se o stezku určenou pro děti od 9 do 15 let. Této aktivity se mohou zúčastnit i rodiče s dětmi libovolného věku,“ vysvětlují organizátoři.

Stezka protíná park napříč všemi směry, na různých místech je nyní sedm zastavení. „Každá karta na své svrchní části obsahuje kód. Kdo má chuť si zasoutěžit, opíše si kódy z daných karet a pošle je na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ informují organizátoři, kteří úspěšným soutěžícím slibují odměnu. Kromě toho, že se lidé díky naučné stezce formou hry projdou a dozví se něco nového, si tak mohou odnést také příjemný suvenýr a památku na aktivitu. Naučná stezka bude přístupná až do poloviny března.