Švýcarská společnost AMCOR Flexlibles Prostějov vyrábí širokou škálu flexibilních obalů pro nápoje, cukrovinky, mléčné produkty, mražené potraviny, cereálie, dochucovadla, těstoviny, snacky, kosmetiku, čisticí prostředky nebo krmivo pro domácí mazlíčky. Spolupracuje s nadnárodními značkami, jako jsou Lays, Jacobs, Maggi, Nestle, Heinz a další.

Historie společnosti začíná v roce 2018 v malé kanceláři v Prostějově, tehdy ještě pod názvem DGPack. Tehdejší zaměstnanci s velkým úsilím otevřeli v březnu 2019 zbrusu nový závod, který jim záviděl celý tiskařský průmysl. Začali pracovat s nejmodernějším a nejefektivnějším strojním vybavením, za který je považován dodnes.

V srpnu 2022 tuto pobočku koupila společnost Amcor, přední světový výrobce flexibilních obalů, a stala se ozdobou rozsáhlé sítě závodů Amcor v Evropě, na Středním východě a v Africe. Hlavním zaměřením závodu je výroba laminátů pro kávu, krmiva pro domácí zvířata a speciální odvětví, jako je hygiena a kosmetika a mnoho dalších. Mezi nejznámější partnery firmy patří Jacobs, Nestle, Europasta, Mars a jejich seznam se každým rokem rozšiřuje.

Hlavní prioritou společnosti je stát se uvědomělým výrobcem, který bude pozitivně přispívat k životnímu prostředí a společenské odpovědnosti. Společnost Amcor se zavázala, že od roku 2025 bude zákazníkům nabízet pouze recyklovatelné hotové lamináty, to pomůže celkové kampani ve světě, aby se příroda nezatěžovala zbytečným znečištěním a pomohla nastolit oběhové a udržitelné hospodářství.
Amcor Prostějov rozšiřuje řady svých zaměstnanců napříč všemi odděleními, zájemci si mohu sjednat pohovor a mohou se dozvědět více.