Taková újma nejen na majetku, ale hlavně na duši! Doposud neznámý zloděj se vloupal do domu v Hluchově, odkud ukradl dva hodnotné motoveterány. Zachovalé BMW a Jawu v celkové hodnotě 700 000 korun ukradl pachatel v nočních hodinách. Pokud se jej policistům podaří dopadnout, hrozí mu za dva trestné činy až pětiletý kriminál.

 

„V noci ze středy sedmadvacátého na čtvrtek osmadvacátého září neznámý pachatel odcizil dva motocyklové veterány z domu v obci Hluchov na Prostějovsku. Zloděj se nejprve do domu vloupal a následně z něj ukradl motocykl značky BMW R61 z roku 1939 a motocykl Jawa 350 sport z roku 1965. Oba stroje měly černou barvu,“ poskytl základní informace Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Poškozenému majiteli tak nyní zbývají tak akorát oči pro pláč a víra, že policie zloděje vypátrá a oba vzácné stroje mu budou vráceny. „Majitel veteránů odhadl škodu na sedm set tisíc korun. Pachateli hrozí za přečiny porušování domovní svobody a krádež trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ uzavřel mluvčí krajské policie.