Strážníci prostějovské městské policie museli v pondělí 25. září zasahovat při jednom ze sporů mezi dvěma ženami. Mezi nim totiž padla facka! Jedna z nich si s mobilem v ruce sedla na parapet okna domu, což se nelíbilo majitelce.

 

„Špatné místo na vyřízení SMS zprávy si zvolila osmapadesátiletá žena. Když procházela ulicí v okrajové části města, sedla si na parapet u okna. To se nelíbilo majitelce domu, která ji upozornila, aby si své záležitosti vyřešila na jiném místě. Obávala se totiž možného poškození parapetu. Reakce na prosbu byla okamžitá a velice nečekaná. Místo omluvy dostala čtyřiačtyřicetiletá majitelka domu facku,“ popsal případ Petr Zapletal z Oddělení prevence Městské policie Prostějov.

Útočnice své chování vysvětlila přivolaným strážníkům potřebou o chvilku strpení, než si dopíše SMS zprávu. „Agresivní výpad se obešel beze zranění a lékařské ošetření nebylo ze strany napadené ženy vyžadováno. Celý případ bude mít dohru u správního orgánu pro podezření z přestupku proti občanskému soužití,“ dodal Zapletal.