Velmi smutný rok zažívají stolní tenisté. Kvůli nemožnosti trénovat a hrát totiž jejich sezóna skončila prakticky dříve, než začala. Příkladem může být Divize, nejvyšší krajská soutěž. Ondratice a Čechovice, týmy z Prostějovska, v ní během nynější sezóny odehrály jen po dvou zápasech. A nyní hlásí konec.

„Soutěže jsou zrušené. O okresním přeboru se raději ani nebavím. Ten se bude řešit, až nastane nějaké zlepšení,“ posteskl si se ping-pongový funkcionář a zároveň hráč Ondratic Jan Beneš mladší.

Podle svých slov doufá, že se uskuteční na jaře alespoň krajské kolo Českého poháru. Vzhledem k hodnotám PSA a jeho zpřísnění ze strany Ministerstva zdravotnictví to tak ale zatím nevypadá. „Šťastný a nadšený z toho opravdu nejsem. Co se týká rušení krajských soutěží, nebylo to jednoznačné, pořád na jaře byla šance, že se něco odehraje. Ale stalo se,“ žehral Beneš mladší.

Stolní tenisté tak zapsali už druhou nedohranou sezónu. Ročník 2019/2020 skončil na krajské úrovni bez absolvování posledního kola. Ten nynější pouze začal.