Centrum sociálních služeb v Prostějově si v posledních dvou měsících prošlo v souvislosti s koronavirem mnohými obtížemi. Po uzavření denního stacionáře následovala taktéž izolace celého domova, v němž se nákaza covid-19 objevila u většího počtu klientů i zaměstnanců.

V současnosti je již situace v největším sociálním zařízení v Prostějově stabilizována. „Aktuálně nemáme ani jednoho nakaženého klienta v celém Centru sociálních služeb, pouze dva zaměstnanci zůstávají i nadále v izolaci. Návštěvy klientů našeho zařízení probíhají za přísných podmínek, ale probíhají,“ sdělila Večerníku v neděli odpoledne Helena Vránová, ředitelka Centra sociálních služeb v Prostějově.

Jak vzápětí dodala, v ústavu probíhá i nadále očkování novou vakcínou. „Minulý týden jsme dokončili první vakcinaci proti covid-19. Naočkovaných máme celkem 263 osob z řad klientů i zaměstnanců. Doufáme, že se v termínu naočkujeme i druhou dávkou. Očkování zajistila Nemocnice Prostějov prostřednictvím skvělého mobilního týmu v čele s doktorem Řezníčkem,“ konstatovala Vránová.