ECO Finance Group je rodinný holding investující do energetiky, regionálního zemědělství, nemovitostí a moderních technologických řešení postavený na pravidlech cirkulární ekonomiky. Zakladatelem je Marek Jedlička, jehož podnikatelské počátky sahají až do roku 2006.

 

„Podstatu našeho podnikání tvoří principy nejšetrnějšího způsobu získávání energie a současně i její co nejúspornější spotřeby. Proto je pilířem holdingu energetická divize sestávající z větrných a slunečních elektráren, bioplynové stanice a kogeneračních motorů o celkové roční produkci ve výši téměř 48 GWh ročně, které jsou důležitým stabilizačním prvkem nejen firemních provozů,“ představuje majitel svoji společnost s tím, že dalším spojovacím článkem holdingu je development. „Do realitních projektů investujeme tak, abychom omezili energetickou náročnost s využitím produkce založené na obnovitelných zdrojích a materiálech,“ uvádí dále Marek Jedlička.

V regionu je ECO známé také jako producenti regionální zeleniny, kdy pod značkou Farma Smržice a Čerstvě utrženo. „Vše pěstujeme v jednom z nejrozsáhlejších komplexů hydroponických skleníků v rámci celé České republiky, konkrétně ve Smržicích a Kostelci na Hané především cherry rajčata a papriky. K zavlažování rostlin používáme dešťovou vodu zachycenou v několika rezervoárech přímo u skleníků a nasazujeme biologickou ochranu,“ odtajňuje úspěchy firemní ´kuchyně´ Jedlička. „Naším cílem je českým zákazníkům nabízet poctivou zeleninu a ovoce domácího původu v nejlepší kvalitě a chuti. Letos budeme mít jako jediní pěstitelé v regionu produkci rajčat i přes zimu,“ prozradil závěrem.