Po dlouhé době znovu uspět v národní pohárové soutěži – to je jeden z cílů volejbalistek VK Prostějov pro tuto sezónu. Aby jej splnily, musí teď zvládnout nadmíru těžké čtvrtfinále Chance Českého poháru žen 2023/2024, jež odehrají ve středu 29. listopadu od 17.00 hodin na palubovce Dukly Liberec.

Svěřenkyně trenéra Matušova v tuzemském pooháru naposledy postoupily do závěrečného turnaje Final Four v roce 2020, tedy před skoro čtyřmi lety, navíc tehdy skončily až čtvrté. Od té doby třikrát za sebou vypadly už ve čtvrtfinále, což jim vzhledem k náročnému losu hrozí reálně i tentokrát. Nastoupí totiž venku proti papírově nejsilnějšímu soupeři, který byl v osudí.

Severočešky patří v probíhajícím ročníku extraligy ČR do absolutní špičky právě s vékáčkem a ještě se Šelmami Brno. Dukla přitom těží z dostatečně kvalitního i velmi širokého hráčského kádru, v němž má de facto všechny pozice zdublované. Tedy s možností adekvátně prostřídat sestavu bez výraznější ztráty herní kvality. Na nahrávce má Tairu Robins-Hardy (USA) a Annu Pragerovou, na bloku Kláru Vyklickou, Kateřinu Kvapilovou a Thamiere de Mello (Brazílie), na univerzálu či smeči Nikolu Kvapilovou, Luciu Herdovou (obě Slovensko), Dianu Frankevych (Ukrajina), Lucii Šulcovou či Viktorii Dvořákovou, na liberu Lucii Kolářovou a Adélu Démar (za svobodna Stavinohovou).

Nedávno se oba nadcházející protivníci střetli na ligové scéně a tým VK doma podlehl těsně 2:3 (16, -21, -24, 16, -13) vydatnou zásluhou N. Kvapilové, jež nasázela 41 bodů! „Z tohoto vzájemného utkání jsme nabrali spoustu cenných poznatků, abychom se co nejlépe připravili na pohárový zápas. Víme, že to v Liberci bude velký boj, který chceme vyhrát a postoupit,“ přeje si prostějovský kouč Michal Matušov.

 

CHANCE ČESKÝ POHÁR ŽEN 2023/24 – ČTVRTFINÁLE

KP Brno – TJ Sokol Šternberk (čtvrtek 11. ledna, 18.00 hodin), PVK Olymp Praha – Šelmy Brno (dosud nemá termín), Dukla Liberec – VK Prostějov (středa 29. listopadu (17.00 hodin), TJ Ostrava – Šantovka Olomouc UP (středa 17. ledna, 17.00 hodin)