Dobrých zpráv není nikdy dost. Už v úterý 28. listopadu se ve Slatinicích opět rozjela atrakce, která loni trhala rekordy. Nejen místní, ale i návštěvníci z celého Prostějovska tak mohou opět využít jednu z mála venkovních ledových ploch s opravdu kvalitním ledem, jež funguje pod širým nebem.

Novinkou v programu kluziště je krasobruslařská a hokejová přípravka. Provozovatelé ze slatinického sportovního klubu věří, že se podaří překonat loňskou návštěvnost areálu, v součtu bezmála čtyřtisícovou.

Přijít si zabruslit s dětmi či vnoučaty. Nadýchat se čerstvého venkovského vzduchu. Užít si předvánoční atmosféru třeba i pod umělým osvětlením. To je základní nabídka zimního sportovního vyžití, kterou letos doplňuje novinka v podobě krasobruslařského a hokejového kroužku pro nejmenší bruslaře.

Veřejné bruslení, pronájmy i bruslení pro školu. „Provoz areálu jsme nanečisto zahájili již v pondělí, kdy kolegové ze sportovního klubu na kluziště pustili děti, které kvůli stávce nemohly do školy. Od úterý již kluziště jede v plánovaném režimu,“ uvedl starosta Slatinic Ondřej Mikmek.

Obec loni do vybudování areálu, pořízení chladicího zařízení nebo do moderní rolby investovala 12 milionů korun. Dvě třetiny této částky se pak obci, respektive místnímu sportovnímu klubu, podařilo pokrýt z dotace Národní sportovní agentury.

Harmonogram slatinické ledové plochy je nabitý. Počítá z velké části s veřejným bruslením, prostorem pro malé krasobruslaře či hokejisty, ale také se soukromými pronájmy. Své místo v časovém rozvrhu najdou ale také místní školáci.

Při přezouvání do bruslí můžete ve Slatinicích využít vyhřívanou šatnu, která zároveň funguje jako malý bar. Objet si malé, ale moderní kluziště, kolikrát se vám bude chtít, a po výkonu se odměnit třeba dobrou kávou, punčem, horkou čokoládou či drobným občerstvením. Šanci užít si ledovou plochu garantují provozovatelé minimálně do konce února. Za bruslení na ledu dá dítě 40 a dospělí 60 korun. Pronájem celého kluziště pak přijde na 2 200 korun. Platí přísný zákaz vstupu na led bez bruslí!

 

Provozní doba pro veřejné bruslení v sezóně 2023/2024

pondělí a čtvrtek                             15.30 – 18.00 hod.

úterý, středa a pátek                     15.00 – 16.30 hod.

sobota a neděle                          10.30 – 13.00 hod.            14.00 – 16.30 hod.