Druhý a zároveň poslední přípravný duel letošního kalendářního roku mají za sebou fotbalisté Prostějova, kteří na domácím umělém trávníku za Olympijskou ulicí přivítali rezervu Zlína hrající třetí nejvyšší soutěž. V nevlídném středečním počasí, které provázelo celých devadesát minut nepříjemné sněžení, byl k vidění poměrně jasný průběh zápasu. Ten však trochu překvapivě opanoval hostující výběr, jenž díky většímu důrazu i daleko větší přesnosti silně pokazil náladu domácímu táboru.

 

Zakončit první tréninkový blok zimní přípravy chtěli fotbalisté Prostějova dobrým výsledkem, ale po úvodních minutách, které toho na mokré a místy zasněžené umělce moc neukázaly, se začali činit hosté. Ti beze zbytku využívali fatálních chyb domácích, kteří se očividně stále ještě nepoučili z podzimní části a za nepovedeným podzimem udělali smolnou tečku.

První chyba přišla z domácích kopaček u vlastního vápna, kterou bez větších potíží využil hostující útočník a dopravil míč kolem brankáře za tyč – 0:1. Srovnat mohl krátce nato Cienciala, ale svůj sólo únik zakončil do připraveného gólmana. Po půlhodině namazal útočníkovi brankář Mikeš, ale svou chybu ještě dokázal napravit. O chvíli později se však domácím nepovedla rozehrávka dvakrát za sebou a Kulíšek se trefil za vápnem opravdu skvěle – 0:2. Chyb vzadu však stále nebyl konec a po další špatné rozehrávce se po rychlé souhře trefil z malého vápna Cirilo – 0:3. Do poločasu mohlo být i hůř, ale další dva pokusy hostů mířily těsně mimo. Na opačné straně si pak s ranou Elbela poradil brankář Slezák. Už do kabin se ale šlo za jasného stavu a hosté byli daleko dravější, živější a celkově i tvrdší v osobních soubojích.

Do druhé půle nastoupila silně pozměněná sestava Prostějova, ale ani to nepřineslo kýžený efekt a chyby se kupily dál. Už po chvíli se za beky dostal jeden z útočníků. Na brankáře si sice v první chvíli nepřišel, ale Hamalčík byl u dorážky první a posunul míč do odkryté klece – 0:4. Následně se dvakrát zaskvěl Krynsky, kdy chytil ránu Cirila i Hamalčíka. Na opačné straně mířil z vápna Malec do míst, kde stál brankář.

Po hodině hry se dal na hřiště házet ručník, když hned několik nedůrazů v řadě potrestal další dorážkou, tentokrát hlavou Hamalčík – 0:5. Závěrečných dvacet minut už hostům trošku došel dech. Hlavně díky tomu se domácí dostali do tlaku, ze kterého se povedlo snížit hlavou Malcovi po rohovém kopu – 1:5. Druhou korekci o chvíli později po dalším centru přidal Kulig, který míč doklepl do sítě stehnem – 2:5. Poslední slovo duelu měli ale znovu hosté, kdy krásný centr zužitkoval třetí brankou v zápase Hamalčík a udělal definitivní tečku – 2:6.

 

Přípravný zápas

1.SK Prostějov – FC Zlín „B“ 2:6 (0:3)

Branky: Malec, Kulig – 3x Hamalčík, Kulíšek, Čevinka, Cirilo.

Sestava Prostějova:

První poločas: Mikeš – Gabriš, Kulig, Elbel – Zapletal, Studený, Mach, Moučka, Bartolomeu – Jaroň, Cienciala.

Druhý poločas: Krynskyi – Kulig, Spáčil, Rolinek – Badra, Studený, Slaměna, Macháček, Bolf – Malec, Koudelka. Trenér: Pavel Zavadil.

Sestava Zlína: Slezák – Polášek, Slouk, Jura, Hartman, Kulíšek, Mlýnek, Petruta, Ovesný, Branecký, Zábojník. Střídali: Bachůrek, Červinka, Cirilo, Hamalčík, Hornienko, Grygera, Frolek. Trenér: David Hubáček.