Doba je nejistá a lidé jsou nervózní. Ale co si má člověk myslet o tomto? Zcela bezdůvodně zaútočil řidič v úterý druhého ledna na ženu, která čekala na možnost přejít po přechodu na začátku Olomoucké ulice. Hodil po ní vajíčko. Z následné diskuse vyplynulo, že se nejednalo o zcela ojedinělý případ.

Už je tomu více jak deset let, co čelil Jiří Paroubek přívalu vajíček, která zasypávala pódium na jeho veřejných vystoupeních. Obdobným způsobem jako na někdejšího předsedu sociální demokracie zaútočil projíždějící řidič na chodkyni stojící na přechodu. „To jako fakt? Stála jsem na Olomoucké ulici a řidič na mě hodil vajíčko. Stalo se to taky někomu?“ vyzvídala Adéla K.

Z následné diskuse vyplynulo, že tento podivný útok rozhodně nebyl ojedinělý. „To samé se mi přihodilo asi dva měsíci nazpět na Vápenici. A vím o více případech,“ přidal se Vít Hoffmann.

Zdá se tedy, že v Prostějově řádí vajíčkový bandita, který útočí drahou, nicméně poměrně neškodnou municí. Vypadá to však, že jeho útoky lidem až tak nevadí, nebo alespoň ne natolik, aby je hlásili policii. Prostějovští strážníci totiž ani jeden z výše uvedených případů neevidují. „Vámi uváděný útok ani žádný jemu podobný nám v posledních několika měsících nikdo neohlásil,“ reagovala Tereza Greplová z Městské policie Prostějov.