Relativně klidnou silvestrovskou noc měli letos prostějovští strážníci. Řešili jen jedno napadení, tři hořící předměty a dva zaběhnuté psy. V průběhu oslav konce roku při videoprojekci na radnici kopl jednačtyřicetiletý muž o dva roky mladšího muže, sedícího na lavičce, do hlavy.

„Muž po kopu spadl na zem a následně putoval sanitkou do nemocnice. Útočníka předali strážníci, kteří na místě věc řešili, kolegům ze státní policie,“ uvedla Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. Útočník tak přivítal nový rok v cele předběžného zadržení.

V prvních hodinách roku 2024 pak strážníci asistovali u tří požárů. Hořící koš uhasili sami, k hořícímu kontejneru a krabici od pyrotechniky přivolali hasiče.

Před novoročním rozbřeskem pak strážníci ještě odchytili dva zaběhnuté psy. Jednoho díky čipu vrátili majitelce. „Druhý pes čip neměl, ale na vodítku měl známku s telefonním číslem na majitele. Ten ale bohužel telefon nebral, tak na něj pes musel počkat v kotci pro zaběhnuté psy,“ sdělila mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.