Ještě naposled bych se rád ohlédl za uplynulým rokem na trávnících, kde se toho událo skutečně hodně. O značném počtu postupujících z regionu jsme už psali, ale je dobré si to připomínat, protože takový ročník bude velice těžké někdy zopakovat. Událo se toho však mnohem víc. A byly to radostné i smutné zprávy.

Kromě postupů totiž pro některé přišly i horší časy. Například Smržice zažily po letech znovu pád do okresního přeboru, kde zatím také zcela nedominují. Ukazuje se, že postupná cesta nahoru přes dobře fungující mládež chce ještě čas. Dostat se zpátky do pohody zatím nejde ani Kralicím, které po pádu z kraje paběrkují druhý ročník v I.A třídě.

Opomíjet by se neměl ani rekord, který v průběhu srpna vytvořili fotbalisté Prostějova, kdy na půdě Řepiště zvítězili 0:26. Nutno dodat, že soupeř hrál se svým rezervním týmem z nejnižší třetí třídy, ale výsledek je zkrátka takový, jaký je. Za připomenutí stojí i na poslední chvíli zvládnutá záchrana druholigové příslušnosti.

Všichni už tak jistě netrpělivě čekáme, co přinese letošní rok, který po zimní pauze roztočí svůj kolotoč v průběhu března.