Ostrý zápasový test podstoupí nová palubovka Národního sportovního centra Prostějov v rámci turnaje 5. kola extraligy ČR U18, který volejbalové kadetky VK Prostějov odehrají v domácím prostředí o nejbližším víkendu 10. a 11. února.

Prostějovský tým je sice po čtvrtém dějství elitní české soutěže do osmnácti let až jedenáctý v průběžném pořadí, ale minule triumfem ve skupině C postoupil do vyššího béčka. A právě grupa B o 5. až 8. místo se teď bude konat na krásně vylepšeném povrchu hřiště NSC PV.

Hanačky zde postupně narazí na páté KP Brno (sobota 10. února, 11.00 hodin), na třetí Havlíčkův Brod (10. února, 19.00) a na druhý Lanškroun (neděle 11. února., 12.00 hodin). Mají tedy velice silné protivníky, ale přesto předem nic nevzdávají a chtějí se rvát o co nejlepší výsledky.

„Proti tak kvalitním soupeřům to budeme mít těžké, na druhou stranu to je pro naše holky tím větší motivace ukázat, co umí. Kdyby se nám podařilo neskončit poslední a udržet se tak ve skupině B, bylo by to výborné,“ uvažoval kouč kadetek VK a šéftrenér klubové mládeže Aleš Novák.

Zvědaví fanoušci volejbalu se navíc mohou poprvé na vlastní oči podívat, jak se hraje na nově namalovaném hřišti centrálního kurtu. „Diváky samozřejmě zveme do hlediště, vstup na všechna utkání je jako obvykle zdarma,“ zmínil Novák.

 

EXTRALIGA KADETEK ČR U18 – 5. KOLO

Turnaj skupiny B o 5. až 8. místo (Národní sportovní centrum Prostějov) – zápasový program

Sobota 10. února: 11.00 hodin VK Prostějov – KP Brno, 13.00 hodin Jiskra Havlíčkův Brod – VO TJ Lanškroun, 17.00 hodin KP Brno – VO TJ Lanškroun, 19.00 hodin VK Prostějov – Jiskra Havlíčkův Brod.

Neděle 11. února: 10.00 hodin Jiskra Havlíčkův Brod – KP Brno, VK Prostějov – VO TJ Lanškroun.