Pokud by se toto jednou povedlo, tak to bude až neuvěřitelný příběh. Tenisový Davis Cup už sice nebudí takový zájem, jako tomu bylo v jeho původním formátu, znovu ale potvrdil, že peníze jsou až na prvním místě. Ale pro region Prostějov je to vždy ještě o něco speciálnější, což teď platí zcela dokonale.

Když se totiž fanoušek zaměří na všechny čtyři hráče, kteří do zápasu s Izraelem nastoupili, tak mu dojde jedna věc. Všichni jsou v domovské stáji v Prostějově a vede je kapitán Navrátil, též z Prostějova. Kdybychom to tak chtěli vyzvednout, dalo by se říci, že Prostějov porazil Izrael hladce.

Už při loňském tažení ukázali čeští tenisté svůj potenciál a v jejich stále mladém věku se dá očekávat, že jejich výkonnost bude ještě růst, což do letošního, ale i těch dalších ročníků vlévá velký optimismus. A sama představa, že by se jednou povedlo navázat na dnes už legendy bílého sportu, může vycházet z reálných základů.

Pokud by to navíc bylo s týmem  čistě z Prostějova, pak by to byl jednoznačně unikát, jenž se v dlouholeté historii snad ještě nepovedl.