Úspěšné vystoupení na domácím Memoriálu Gustava Frištenského 2023 s druhým místem kadetů v týmovém pořadí i sraz závodníků u příležitosti oslav 120 let tradičního bojového sportu v našem okresním městě mají za sebou zápasníci TJ Sokol I Prostějov.

Dalším turnajem pro kadetské talenty hanáckého oddílu pak bylo mistrovství republiky juniorů 2024 v Ostravě řecko-římským stylem. „Ani mezi věkově staršími soupeři se tam naši chlapci neztratili. Martin Palička skončil ve své váhové kategorii šestý, hlavní je pro něj získat přehled a srovnat výkonnost s reprezentanty ČR. Pro Martina Pavlíka i Tomáše Jurníka šlo o první start na šampionátu,“ okomentoval hlavní trenér Sokola I Jindřich Hejčík.

Co bude následovat? „Před námi jsou další turnaje a přebory, kde budou i naši starší společně bojovat o body do 1. ligy družstev juniorů ČR 2024, této kolektivní soutěže se zúčastníme po dlouhých deseti letech. Společně s kapitánem našeho týmu Jakubem Kočím věříme, že zápas jako olympijský sport s velkou tradicí má v Prostějově slibnou budoucnost,“ připojil Hejčík.

Zájemci posílit zápasnický tým TJ Sokol I PV a všichni adepti tohoto sportovního odvětví se mohou hlásit každý čtvrtek v 16.00 hodin v prostějovské sokolovně na Skálově náměstí.