Dramatické chvíle prožili ve čtvrtek večer hosté jedné z provozoven v Partyzánské ulici v Prostějově, kteří pokuřovali venku na chodníku. Jednoho z nich napadl opilý a zfetovaný cizinec mluvící lámanou angličtinou. „Pachatel vytáhl nůž a jednomu z mužů vyhrožoval, že ho připraví o život,“ sdělila exkluzivně Večerníku mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.

Host baru ze strachu o svůj život začal utíkat, cizinec s nožem v ruce ho však začal pronásledovat. Po chvíli si to ale rozmyslel a ještě před příjezdem hlídek městské policie a Policie ČR z místa utekl. Kam? A kde ho strážníci městské policie našli a zadrželi?

Výborná práce strážníků a poté i policistů. Jak avizujeme na titulní straně dnešního vydání, ve čtvrtek večer došlo k napadení osoby v Partyzánské ulici v Prostějově. Cizinec s nožem v ruce vyhrožoval zabitím jinému muži, s nímž měl blíže nespecifikovaný spor. Zásah strážců zákona byl naštěstí bleskurychlý.

„Ve čtvrteční podvečer se na služebnu městské policie dostavil muž a oznámil, že ho před malou chvílí na ulici bezdůvodně ohrožoval neznámý muž s nožem v ruce, před kterým utekl. Do lokality, kde k napadení došlo, byly ihned vyslány hlídky. Na místě se již nacházela i Policie ČR, která si celý případ převzala pro podezření ze spáchání trestného činu. Strážníkům se zanedlouho podařilo při prohledávání okolí podezřelého muže cizí státní příslušnosti vypátrat a následně zadržet. Dotyčný se nacházel několik set metrů od místa činu,“ uvedla Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. Jak dodala, jednačtyřicetiletý cizinec byl na místě předán přivolané hlídce Policie ČR. Mluvčí státní policie Miluše Zajícová ještě několik informací k danému případu přidala. „Bylo zjištěno, že v Partyzánské ulici po předchozí slovní výměně názorů vytáhl cizí státní příslušník zavírací nůž, kterým začal mávat před poškozeným se slovy, že ho připraví o život. Poškozený se v obavě o zdraví dal na útěk a podezřelý ho pronásledoval. Po chvíli toho ale zanechal a zmizel v prostějovských ulicích,“ sdělila mluvčí krajské policie Miluše Zajícová. Podle informací Večerníku byl Ital hovořící lámanou angličtinou zadržen strážníky městské policie v restauraci U Chmelů v Kostelecké ulici. „Na základě rozhodnutí lékaře byl zadržený cizinec převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 2,12 promile alkoholu v krvi a orientační test na přítomnost jiných návykových látek měl pozitivní výsledek na látku kokain a amfetamin – metamfetamin. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování a dál je celá událost v prověřování,“ uzavřela Miluše Zajícová.