V Sokolovně v Němčicích nad Hanou se uskutečnil 5. díl série krajských bodovacích turnajů mládeže Olomouckého kraje pro divize E a nižší. I když původně bylo přihlášeno přes osmdesát hráčů a hráček mládežnických kategorií, do soutěží nakonec po omluvách nastoupilo 68 dětí rozdělených do 6 divizí.

Zúčastnili se také čtyři zástupci domácí T. J. Sokol Němčice nad Hanou. V nejvyšší hrané divizi E bojoval František Pavelka, kterému nakonec v samém závěru turnaje unikla bronzová medaile, když podlehl svému soupeři těsně 2:3. Na osmé příčce divize I se umístil Jan Mužík. V divizi J bojovali o své výsledky dva domácí zástupci. Teprve 10letý David Cetkovský sbíral své první turnajové zkušenosti a umístil se na 8. příčce divize I. Jeho týmový spoluhráč Jakub Coufalík zvítězil v zápase o třetí místo a vybojoval tak bronzovou medaili v divizi I.

V nejvyšší hrané divizi E zvítězil Vojtěch Polášek z RS Bystrovany, druhý byl Vojtěch Lép KST Olomouc a bronzovou medaili vybojoval Daniel Slamka z TTC Mohelnice. Divizi F ovládl Roman Pavlinec z KST Olomouc, druhý byl Matěj Hubáček z TTC Šumperk a třetí skončil Jan Kožuch startující za SK Přerov. Divizi G ovládl Alexandr Kovacs z Krnova, druhý byl Tomáš Petržela (TTC Šumperk) a třetí Vendula Soušková z TJ Granitol Moravský Beroun. V divizi H zvítězil Nikolaj Procházka (Sokol Neředín), druhá příčka patřila Matyáši Černockému (Hranice) a třetí místo vybojovala Pavla Pecháčková (Sokol Štíty). Z divize I si zlatou medaili odvezl Vlastimil Kuchař z Hranic, stříbro Alena Skřipcová (SK Přerov) a bronz Eric Nerguti (TTC Šumperk). V poslední hrané divizi J zvítězil Radim Holý (SK Přerov), druhé místo získal Matouš Motyka (Hranice) a třetí byl domácí Jakub Coufalík (T. J. Sokol Němčice nad Hanou).

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo turnaj uspořádat, a velmi nás těší obrovský zájem dětí, které se turnaje zúčastnily. Ačkoliv jsme pořádali turnaj pro divize E a nižší, byly vidět jak ve skupinkách, tak i ve finálových bojích hezké a vyrovnané souboje hráčů a hráček. Jsme také velmi rádi za pozitivní ohlasy rodičů a trenérů směrem k organizaci turnaje,“ uzavřel ředitel turnaje Michal Palásek.